Hälsokontroll

Är du duktig på att göra hälsokontroller? 

Jag var idag på min första hälsokontroll sedan jag började som anställd. Jag har gruvat mig länge och hoppade över besöket vid förra årets koll. Pojkarna på jobbet har berättat massa historier om doktorn så jag har varit väldigt skeptisk. Men det var ingen fara. Långt bort ifrån ett besök på vårdcentralen kan jag meddela, men här har vi en doktor som vill sina patienter sitt bästa. Så jag är i trygga händer trots allt. 

Dagens dom löd: "100%, du är en frisk flicka" 

Sex stycken rör blod fattigare är jag idag. Och han fick till och med byta arm på mig för att han inte fick ur något blod alls efter ca 2 rör, tydligen är det så om man har lågt blodtryck? Eller så är min vänstra arm mindre blodig? Nåväl. 

På fikat diskuterade vi våra besök hos doktorn. Lillen hade fått order om att äta tranbär. Vilket ledde till en diskussion huruvida tranbär är bra för kroppen och på vilket sätt det påverkar urinet osv.  Varpå jag flikade in med att han fick nog tranbär ordinerat för att han är så söt "där nere". Jag anade inte hur dumt det lät innan det var försent 🙈🙊 Haha! Det blev nog dagens garv idag, snillen spekulerar osv... 

För dig som aldrig någonsin har haft urinvägsinfektion kan jag meddela att tranbär är bra för att justera pH-balansen och göra det lite surare "där nere". Bakterier gillar nämligen inte ett surt underliv (men vem gör det egentligen?). 

Idag har mina tankar kretsat mycket kring Halloween. Jag har lovat stort och heligt att jag för en gångs skull ska vara ute i god tid med min utklädnad. Dock vet jag inte vad jag vill vara?! 
Kan tänka mig att vara en pirat eller en slampig nunna. Jag bestämmer mig i helgen, återkommer... 

(null)

By the way så ska jag tillbaka till doktorn om någon vecka och få svar på mina blodprover. Ska bli spännande och se om det verkligen står riktigt till med mina hormoner. 

Har du inte redan bokat tid för hälsokontroll så gör det! Dagens uppmaning från mig till dig! :) 


(null)